Dimri mund të jetë një stinë e bukur, por gjithashtu mund të jetë një sfidë për shëndetin dhe humorin tuaj. Nga ftohjet dhe gripet e shpeshta deri te depresioni sezonal, dimri mund të ketë një ndikim negativ në cilësinë tuaj të jetës. Por mos u shqetësoni, ka disa mënyra të thjeshta dhe natyrale për të mbrojtur veten nga kushtet e dimrit dhe për të gëzuar kohën tuaj nën borën e bardhë. Një nga sekretet është të ngrini ushqime të pastërta, që janë ushqime të plota, organike dhe pa përpunim. Këto ushqime ju ofrojnë vitaminat, minerale, antioksidantë dhe fibra që ju nevojiten për të rritur imunitetin tuaj, ulur inflamacionin dhe përmirësuar gjendjen tuaj emocionale. Ja disa prej ushqimeve më të mira për t’u ngrënë në dimër:
Mjalti: Mjalti është një mrekulli natyrore që ka shumë përfitime për shëndetin. Jo vetëm që është një ëmbëlsues i shijshëm dhe natyral, por gjithashtu ka veti antibakteriale, antifungale dhe antioksidante. Mjalti mund të ndihmojë në lehtësimin e kollitjes, uljen e fytit dhe forcimin e sistemit imunitar. Sipas një studimi nga Izraeli, mjalti mund të jetë më i miri se shurupi i kollitjes për foshnjat dhe fëmijët mbi një vjeç. Njihuni me bletarit lokal ose blini mjalt organik për t’u siguruar se nuk ka pesticide ose shtesa artificiale.
Kakao: Kakao është një burim i pasur i flavanoleve, një lloj antioksidanti që mund të ketë përfitime të shumta për shëndetin. Flavanoleve e kakaos mund të ndihmojnë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut, uljen e presionit të gjakut, parandalimin e dëmtimit të enëve të gjakut dhe përmirësimin e funksionit të zemrës dhe trurit. Sipas një studimi australian, konsumimi i një doze ditore të çokollatës së zezë ose kakaos së pasur me flavanol për disa javë mund të çojë në një rënie të vogël por të rëndësishme të presionit të gjakut. Flavanolet e kakaos gjithashtu mund të ndikojnë në humorin tuaj, pasi stimulojnë prodhimin e endorfinave dhe serotoninës, hormonet e lumturisë. Por kujdes, jo çdo çokollatë ose kakao ka përfitimet e flavanoleve. Shumica e produkteve komerciale kanë kaluar një proces përpunimi që redukton nivelin e flavanoleve. Për të marrë përfitimet më të mira, zgjidhni çokollatën me një përqindje të lartë kakao (mbi 70%) ose kakao organik dhe pa sheqer. (politiko.makdomen.net)