Përkujtohet 58-vjetori i ndarjes nga jeta i Fan Nolit

Sot përkujtohet 58-vjetori i ndarjes nga jeta i njërit prej personaliteteve më të rrallë kombëtarë Fan Stilian Noli. Ai lindi më datën 6 janar të vitit 1882 në Ibrik Tepe në Edrene Turqi me emrin Theofanes StylianosMavromatis dhe u nda nga jeta më datën 13 mars të vitit 1965 në…

Më shumë

Kurti: Përgjegjësia e ndryshimit bie mbi burrat

/

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka thënë sot se gratë përballen me sfida të shumta, ndërsa nuk trajtohen njëjtë me kolegët dhe shokët e tyre, as pas vdekjes. Në shënimin e Ditës së Gruas nga Agjencia për barazi gjinore, Kurti tha se përgjegjësia e barazisë gjinore bie mbi burrat. Ndërsa…

Më shumë

Shkup, rrihen dy kontrollorë të autobusëve

Në Maxhari të Shkupit, gjatë ditës së djeshme një person ka sulmuar fizikisht dy kontrollorë të autobusëve të NQP-së. “Më datë 06.03.2023 në ora 14:30 në SPB-Shkup, B.S.(55) nga Shkupi ka raportuar se në lagjen Maxhari, në një autobus të NQP-së, derisa bashkë me kolegun S.F.(59) nga Shkupi ishin duke…

Më shumë

Me cilat vende ka shkëmbim tregtar më shumë vendi jonë

Maqedonia e Veriut në dallimin ndërmjet importit dhe eksportit shënon një deficit tregtar prej 227.8 milionë euro vetëm në muajin janar. “Vlera e përgjithshme e mallrave të eksportuar nga Republika e Maqedonisë së Veriut, e shprehur në euro, në periudhën janar të vitit 2023, është 621 120 000 euro, ndërsa…

Më shumë
1 2 3 8