EDITORIAL/Çairi me Ali Ahmetin!

/

Editorial i portalit Politiko.mk Shkup, 20 mars-Kishte shumë “zell” te një pjesë kundërshtarëve të Ali Ahmetit dhe Artan Grubit se tubimi i sontëm do të dështojë. Supozonin se pas një tubimi të ngjashëm kohë më parë nga oponenca e brendshme kur deshën të dërgojnë mesazhin se “Çairi është me të…

Më shumë

ZIGZAG: DEMAGOGËT

Prej se u vendos sistemi shumëpartiak ndër ne, ndër të tjera, jemi ngirë nga potenciali demagogjik i politikanëve. Në fakt, demagogjia nënkupton komunikimin politikanë-qytetarë, përkatësisht mashtrimin, joshjen me fjalë të bukura e premtime të rreme të këtyre të fundit për t’i bërë për vete për qëllime e synime të caktuara…

Më shumë

Një raport kundërshqiptar si ai i Dik Martit!

Një raport kundërshqiptar si ai i Dik Martit! (Disa arsyetime e qëndrime ndaj shkrimit ”Synimet destabilizuese të Serbisë në Kosovë dhe në Ballkanin Perëndimor”, nga kryetari i ASHAK, akademik Mehmet Kraja, në dhjetor 2022). Arsyetim Të shfrytëzosh funksionin që ke dhe dijen që ke, të cilat i ke marrë nga…

Më shumë

Shpirtrat e mëdhenj kanë vuajtur në heshtje…

Sot morrëm pjesë në prezentimin e dokumenteve analitike të Sekretariatit Federativ të Punëve të Brendshme të Jugosllavisë 1980-1986, në përkujdesjen e z. Ali Ahmeti! Është fakt notor se përveç strukturave të kriminalizuara sekrete ka ekzistuar edhe një rrjet i fuqishëm spiunimi në Kosovë, në Maqedoninë e Veriut dhe më gjerë,…

Më shumë

Ringjallja e Korridorit të harruar!

-Është për t’u përshëndetur që Korridori 8 tash po vendoset në relacionet më të natyrshme dhe më të shkurtra, duke ia bashkangjitur edhe Korridorin 10-D, si një alternativë për një pjesë tjetër të Maqedonisë. Në këtë mënyrë evitohet çfarëdo konotacioni selektiv në baza rajonale e madje etnike, që është një…

Më shumë

Korridori 8 – Ali Ahmeti

Çka është vallë ky koridor, për të cilin një glob i tërë me Ali Ahmetin dhe Amerikën në ballë, i gëzohet çdo shqiptar, atdhedashës e çlirimtar i vërtetë! Trupit të Atdheut tonë më 8 Mars 2023, i është shtuar një arterie e re, një arterie e madhe, e cila do…

Më shumë

Kosova ç’ka qenë, ç’është dhe ç’do të bëhet

Nëse fati e deshi që të mos ketë “një shtet, një flamur”, do të ishte gabim i kosovocentristëve që të shkojnë në atë drejtim, që shtetit të ri shqiptar t’ia gjejnë një gjuhë zyrtare të ndryshme nga ajo e standardit! Shkruan: Daut DAUTI, Shkup Ç’KA QENË… Fillimi i së kaluarës…

Më shumë

Ja jep bukën, ta then kupën…

Gabimi i Ali Ametit është se ngriti persona të gabuar, ju dha pushtet 20 vjeçar, i lejoi të pasurohen në kurriz të shqiptarëve, i lejoi të faktorizohen pa dhënë asnjë kontribut kombëtarë gjatë jetës së tyre. Shkruan: Abedin Zymberi Duke i përkëdhelur këto hajna të cilët sot janë të pakënaqur…

Më shumë

Të pushtetshmit e pa kënaqur!

Shkruan: Blerim Hyseni Të shumtë janë ata që duan të flasin por frikohen, ndërkohë që të shumtë janë ata që flasin, por nuk dëgjohen! Të parët janë vrojtues aktiv të fenomeneve shoqerore ndersa kategoria e dytë janë aktiv dhe ngrisin zërin, por zëri i tyre është bërë i pa degjueshëm…

Më shumë