Dita Botërore Humanitare: 753 milionë njerëz jetojnë në varfëri të skajshme

1 min read

Çdo vit, më 19 Gusht, shënohet Dita Botërore Humanitare.

Kjo ditë ka për qëllim të zgjojë vetëdijen për nevojën humanitare që ka në botë.

Me rastin e Ditës Botërore të Ndihmës Humanitare, është raportuar se 753 milionë njerëz jetojnë në varfëri të rëndë.

Sipas të dhënave të publikuara, për shkak të fatkeqësive konfliktit dhe natyrore që janë regjistruar vitin e kaluar në botë, më shumë se 200 milion njerëz në nevojë për ndihma humanitare ndërkombëtare, por rreth dy miliardë jetojnë në varfëri.

Konfliktet në Siri, Jemen dhe Sudanin e Jugut kanë bërë që miliona njerëz të largohen nga shtëpitë e tyre.

Sipas Organizatës për Iniciativën e Zhvillimit, më shumë se 201 milionë njerëz në 134 vende të botës kanë nevojë emergjente që kanë të bëjnë me mbijetesën.

Kriza e vitit të kaluar vazhdoi këtë vit në 21 vende. Popullsia e këtyre vendeve nga viti në vit përballet me probleme të ndryshme.

Rreth dy miliardë njerëz jetojnë me një mesatare prej $3.2 në ditë. Ndërsa me një të ardhur prej $1.9, jetojnë 753 milionë njerëz në botë.

Ndihma më e madhe humanitare në vitin e kaluar u dërgua në Siri dhe pastaj në Jemen. Në 2008, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miratoi 19 gushtin si Ditën Botërore të Ndihmës Humanitare./KlanKosova

Previous Story

Zjarret në Spanjë vihen nën kontroll

Next Story

Rrëfehet vajza shqiptare e martuar me maqedonas: Më shiti familja 3 mijë euro se ju ngela në shtëpi!

Latest from Blog