Zelenski: RMV i është bashkuar zotimit të G-7, u jam mirënjohës Qeverisë dhe Kovaçevskit

1 min read

Presidenti i Ukrainës, Volodimir Zelenski, ka falënderuar Maqedoninë e Veriut dhe kryeministrin Dimitar Kovaçevski për mbështetjen ndaj Ukrainës dhe bashkëngjitjes së Maqedonisë së Veriut me Deklaratën e grupit G7, informon Indeks.mk

“I jam mirënjohës Maqedonisë së Veriut që iu bashkua Deklaratës së grupit G7 në mbështetje të garancive të sigurisë për Ukrainën dhe u bë vendi i 15-të që e bën këtë. I vlerësoj përpjekjet personale të kryeministrit Dimitar Kovaçevski për të forcuar partneritetin e vendeve tona, Ukrainës dhe Maqedonisë së Veriut”, shkroi Zelenski në Twitter, përcjell Indeks.mk

Ndryshe, koalicioni i vendeve të G7 ka iniciuar një kornizë Deklaratë afatgjatë të sigurisë për Ukrainën, duke thënë se do të kërkojë të zbatojë një agjendë reformash për të ndihmuar në sigurimin e Kievit me “qeverisjen e mirë të nevojshme për të përparuar drejt aspiratave të tij euro-atlantike”.(Indeks.mk)
https://twitter.com/ZelenskyyUa?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1691497174066929676%7Ctwgr%5Ebebc1bbdc3464ae103b0be2234f419f9d96ae652%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Findeks.mk%2Fzelenski-rmv-i-eshte-bashkuar-zotimit-te-g-7-u-jam-mirenjohes-qeverise-dhe-kovacevskit%2F

Previous Story

Italianët drejt Shqipërisë për çmimet e lira

Next Story

Osmani: Masat e BE-së ndaj Kosovës, plotësisht joproporcionale

Latest from Blog