Spasenovski: Qeveria pa BDI do t’i komplikojë gjërat (VIDEO)

1 min read

Në kushtet e sfidave të rënda politike, siç është ngecja eventuale e integrimeve evropiane, mendoj se më së paku që i duhet këtij vendi është përjashtimi i BDI-së nga pjesëmarrja në qeverisjen e vendit, thotë profesori i së drejtës kushtetuese dhe sistemit politik, Aleksandar Spasenovski në intervistë për Radio Evropa e Lirë në gjuhën maqedonase.

“Në kushtet e sfidave të rënda politike, si bllokada e mundshme, ndalimi i mundshëm i integrimit europian, apo marrëdhëniet e këqija dypalëshe me Bullgarinë apo gjeopolitika e ndryshuar, mendoj se më e pakta që i duhet këtij vendi. është një ndërlikim shtesë me raste dhe me një problem të ri të brendshëm politik, si pasojë e përjashtimit të një partie të rëndësishme politike nga pjesëmarrja në qeverisjen e vendit. Pra, nga pikëpamja e arsyeve të kërkesave të VMRO-DPMNE-së për përjashtimin e BDI-së, mund të gjejmë arsye, por nga pikëpamja nëse një zgjidhje e tillë kontribuon apo pengon, konkluzioni im është se nuk është e dobishme për stabilitetin e shtetit dhe për tejkalimin mundësisht më të lehtë dhe më të mirë të sfidave politike me të cilat po përballemi”, thotë në intervistë Spasenovski.
https://www.slobodnaevropa.mk/a/32450449.html?utm_medium=affiliate&utm_campaign=RFE-player32450449&utm_source=indeks.mk/&utm_content=player

Previous Story

Besimi: Maqedonia e Veriut do të ketë fonde shtesë nga BE-ja

Next Story

Grubi shpreh ngushëllime për ndarjen nga jeta të kryetarit të LSM-së, Darko Dimovski

Latest from Blog