“Nëse Putini shkel në Brazil, do të arrestohet direkt”

1 min read

Ministri i Punëve të Jashtme të Brazilit Mauro Vieira tha se presidenti rus Vladimir Putin do të përballet me rrezikun e arrestimit, nëse ai hyn në vend.

I pyetur nëse Putini mund të arrestohej nëse vinte në Brazil, një zyrtar qeveritar tha: “Kushdo që shkon në një vend që është anëtar i GJNP-së mund të ketë probleme, nuk kam asnjë dyshim për këtë”.

Sipas ministrit, Brazili respekton vendimet e Gjykatës Ndërkombëtare Penale. Më 17 mars, Gjykata Penale Ndërkombëtare lëshoi ??urdhra arresti për presidentin rus, Vladimir Putin, dhe Komisioneren për të Drejtat e Fëmijëve, Maria Lvova-Belova. Ata dyshohen për krime lufte në formën e dëbimit të paligjshëm dhe transferimit të popullsisë, përfshirë fëmijët, nga territori i okupuar i Ukrainës.

Previous Story

Ziberi: Me kryeministrin shqiptar po thyhen tabutë se kjo pozitë i rezervohet vetëm një komuniteti etnik

Next Story

24 vjet më parë NATO nisi bombardimet, fushata ajrore i solli lirinë Kosovës

Latest from Blog