/

Geer: Reformat në drejtësi janë një proces që duhet të përparojë!

1 min read

Reformat në gjyqësor që do të sigurojnë sundimin e ligjit janë një proces i vazhdueshëm që duhet të ecë përpara, nevojiten hapa të rëndësishëm për përparim të mëtejshëm, deklaroi sot ambasadori evropian David Geer pas nënshkrimit të marrëveshjes së grandit të BE-së me BEI për impiantin e trajtimit të ujërave të zeza në Shkup, informon PRESSonline.mk

Geer theksoi se do të vazhdojnë të ofrojnë asistencë financiare dhe teknike në këtë proces. Ambasadori evropian theksoi se duhet të sigurohet që do të ketë një gjyqësor që do të ketë besimin e publikut dhe që do të jetë i pavarur, profesional dhe objektiv.

“Siç e dini, çdo vit Komisioni Evropian ka një raport për vendin që monitoron progresin përtej kufirit në fushën e reformave në lidhje me BE-në dhe natyrisht kjo e konsideron thellë çështjen e reformave në drejtësi dhe sundim të ligjit sepse ajo është një element thelbësor në procesin e anëtarësimit. Për këtë arsye ne e ndjekim zhvillimin në çdo fazë që nga hapja e negociatave deri në pranimin e vendit”, tha Geer.

Ai vlerësoi se ka progres në disa fusha dhe institucione. “Ne i inkurajojmë ata të përparojnë edhe më shumë. Çdo qytetar e di mirë se ka dobësi serioze që duhen adresuar shpejt”, theksoi Gir.

Previous Story

Kryetari i BFI-së, Shaqir ef. Fetai me mesazh për fillimin e muajit të bekuar të Ramazanit

Next Story

Besimi-Ruhe: Investimet kapitale janë prioritet i Qeverisë, BERZH-i me përkrahje kryesore financiare për projektet në sektorin publik

Latest from Blog