Fatmir Besimi të rinjve: Për 7 vite BE do të jetë tek ne

1 min read

Mbi 9000 të rinj për çdo vit e braktisin Maqedoninë e Veriut, ndërsa rreth 1500 arsimohen në institucionet larta arsimor në Slloveni. Është e nevojshme investimi në arsimin, por edhe punësimi i të rinjve në institucionet që t’i mbajmë në vend. Kjo u tha në panel diskutimin “Kthimi dhe mbajtja e kuadrit të arsimuar nga Sllovenia në Maqedoni”, nën organizmin e Odës Ekonomike të Maqedonisë së Veriut.

Ministri i financave Fatmir Besimi u bën thirrje të rinjve që të kenë durim dhe të qëndrojnë në shtëpi, gnase për shtatë vite BE do të vije tek ne. Deklarata e ministrit vjen në kohën kur vendi po mendon për import të fuqisë punëtore ngase statistikat kanë treguar se vendi ka mungesë prej 10 mijë punëtorëve në vjet.

Previous Story

BE zbardh agjendën, kjo do të jetë dinamika e takimit të 18 marsit në Ohër

Next Story

Rafiz Haliti kujton 22 vjetorin e krismave të para të UÇK-së

Latest from Blog