Bekteshi takon homologun kroat, Filipoviq: Nëpërmjet shkëmbimit të përvojave në sektorin e energjisë, do të rritet bashkëpunimi mes dy vendeve

1 min read

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi ka zhvilluar sot një takim dypalësh me Ministrin e Ekonomisë dhe Zhvillimit të Qëndrueshëm të Kroacisë, Davor Filipoviq, në kuadër të Takimit Ministror të Partneritetit për Energji Transatlantike dhe Ndryshimet Klimatike (P-TECC), i cili po mbahet në Zagreb. Në takim morën pjesë drejtori i përgjithshëm  i SHA EМV-së, Vasko Kovaçevski dhe drejtori i përgjithshëm i SHA NoMaGas, Bajram Rexhepi.

Në takim, ministrat diskutuan për bashkëpunimin dypalësh mes dy vendeve dhe mundësinë e thellimit të tij edhe në të ardhmen. Temë e bisedës ishin masat e ndërrmara nga të dy vendet në përballjen me krizën energjetike dhe të çmimeve me të cilën po përballet i gjithë kontinenti evropian, si dhe investimet në burimet e rinovueshme të energjisë.

Ministri Bekteshi tha se në procesin e transformimit të sistemit energjetik në Maqedoninë e Veriut, që po ndodh aktualisht, si vend mund të shfrytëzojmë përvojat e Kroacisë në fushën e ruajtjes së energjisë elektrike nga burimet e ripërtëritshme, Ligji për infrastrukturën e energjisë së gjelbër si dhe përvojat që kanë në themelimin e Fondit për efikasitet të energjisë dhe zhvillim të qëndrueshëm

Ministri Bekteshi theksoi se në procesin e reformave në Maqedoninë e Veriut shpesh janë marrë parasysh shembujt pozitivë dhe reformat në Kroaci, të cilat kanë rezultuar të suksesshme dhe janë krijuar shumë bashkëpunime me Kroacinë.

Previous Story

Tre ambasadorë do t’i prezantojnë platformat para Komisionit parlamentar për politikë të jashtme

Next Story

Shaqiri: Po konkurrojmë për projekt kapital për mjekimin e kancerit me rreze jonike, i cili do të jetë një CERN i vogël në Ballkan

Latest from Blog