Grubi: Ftoj prokurorinë të hetojë çdo pretendim korruptiv nga 2002 deri sot

3 mins read

Debat i nxehtë në foltoren e Kuvendit u zhvillua mes zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi dhe deputetëve të VMRO-së pas shkarkimit të ministrave dhe akuzave që VMRO-ja i lëshoi në adresë të Grubit.

Ky i fundit tha se VMRO-ja është organizatë kriminale dhe se ata e shpikën korrupsionin dhe se ata vetë e kanë pranuar këtë.

Mes tjerash zëvendëskryeministri i parë, Grubi ftoi Prokurorinë që të hetojë çdo pretendim korruptiv nga 2002 deri sot.

Një pjesë nga fjalimi i Grubit.

Kur ju japin informata, si quhet ai Pashovski, deputeti juaj që aplikon për atë që e quani ju bazhdarenje, edhe atë si analfabetë nuk dini ta lexoni, për të fituar licencë duhet t’ju informojë saktë se dilni në press konferencë dhe në foltore të Kuvendit dhe akuzoni një Bashkim Europian të tërë se me korrupsion ka blerë pajisje dhe ia ka dhënë Ministrisë së Ekonomisë dhe Byrosë për Meteorologji. Mendoj është turp, do ju kisha lutur të tërhiqeni pak dhe të mendoni në lidhje me këtë çështje. Edhe për diçka t’ju informoj se Byroja për Meteorologji nuk akrediton bre shokë, akrediton Instituti për Akreditim, edhe kjo është analfabetizëm, në mënyrë institucionale analfabetizëm, a është ashtu profesoreshë? Ju faleminderit!

E vetmja parti në vendin tonë me konfirmim nga Mile Janakievski, Gordana Jankullovska, Martin Protuger, Ilija Dimovski, Elizabeta Çingarovska se VMRO-DPME-ja është organizatë kriminale e vërtetuar me vendim gjyqësor, me konfirmim të bashkëpartiakëve tuaj që dikur ishin të ulur këtu dhe në Qeveri. Edhe Sasho Mijallkovi njëkohësisht, edhe Nikolla Gruevski, gjithë shoqëria juaj, po ata ishin baballarët tuaj! Ju kryqëzoheni në emër të Nikollës dhe Sashos, ju jeni frikësuar ti shihni në sy, betoheni në ta!

Mirë që ma përmende, ju dhe liderit tuaj Mickoski ju interesonte vetëm Dimitari, nuk i interesonte Nikolla, Sasho, Mile, Gordana, Ilija, Elizabeta, Vllado, vetëm biznes partneri, në biznesin hidropolitikë, le të dalë dikush le të më demantojë, e dini se e di, partneri i tij në hidrobiznesin, vetëm për atë i intereson që ti ndihmohet në proces gjyqësor, për aty ku edhe i juaji njejtë në një proces tjetër edhe Janushevi është i fajësuar. E pranuan fajin po, po, që të qëndrojë në shtëpi. Edhe për një tjetër intervenon shumë dhe intervenon shumë në të gjitha instancat, por në një kohë tjetër do të flasim për atë.

Shokë me konfirmim organizatë kriminale, ndërsa në lidhje me të gjitha pretendimet që i keni, jo ju por unë nga foltorja e Kuvendit e ftoj Prokurorinë, unë Artan Grubi të hyjë dhe të hulumtojë gjithçka, nga fillimi deri në fund, të hulumtojë për të gjitha pretendimet e juaja dhe për çdo dyshim që mund të kenë. Nga viti 2002, edhe pse s’kam qenë në politikë deri në vitin 2023! E vetmja parti jemi që ka vendim nga Këshilli Qëndror, të dërguar deri te Prokuroria Speciale Publike dhe deri te Prokuroria për Krim të Organizuar dhe Korrupsion, të investigohet çdo anëtar i BDI-së, kryetar komune, ministër, zëvendës ministër, sekretar shtetëror, drejtor, zëvendës drejtor, deputetë, bëjeni ju këtë apo kushdo tjetër! E publikuar është, e kemi dërguar edhe në Prokurorinë Speciale, deri te Katica dhe Villma Ruskovska. Dërguan letër që ta investigojnë edhe djalin tim 2 vjeçar bre, 2 vjet i ka, ja le të vijë Prokuroria, le të investigojë gjithçka që ju e keni si pretendim, nuk e di sa të bëjë më shumë për ju!

Në lidhje me pyetjet tjera, rreth asaj që e tha edhe Arbëri, më vjen shumë keq për atë që e tha Nikollovski në foltore! Njihemi a po, ju po thoni se me hebëll nuk keni mundur të më largoni, ato janë pretendime ndaj nesh, të lutem të mi lësh edhe këto dy minuta. Del kryetari juaj, paramendoni me uniformë të maskuar, me ndonjë kallashnikov të zbrazur apo lojë, gra dhe fëmijë pas tij në shoqërim, në betim dhe e nxit Nikollovskin tuaj të thotë se në vitin 2023 do të ketë luftë ndaj shqiptarëve!

Previous Story

Grubi VMRO-së: Hajni të gjithë i sheh si hajna

Next Story

Grubi: Nuk kam asgjë të përbashkët me biznesin e vëllaut, ai 20 vite punon në turizëm

Latest from Blog