Përfundimi i procesit për emetimin e euroobligacionit do të bëhet pas përzgjedhjes së ministrit të ri të Drejtësisë

1 min read

Procedura e tërësishme për emetimin e euroobligacionit do të kryhet pas zbatimit të procedurave administrative, ku përfshihet edhe mendimi i ministrit të ri të Drejtësisë. Menjëherë pas përzgjedhjes së ministrit të ri të Drejtësisë do të realizohet ankandi i ri. Lidhur me këtë, bankat-axhente që ndërmjetësuan gjatë emetimit të euroobligacionit do t’i informojnë investitorët, të cilët në ankandin paraprak kishin 2.5 herë interes më të lartë në raport me vlerën e ofruar, si rezultat i besimit në politikat e mira ekonomike.

Sipas procedurës për përzgjedhjen e ministrave të rinj në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut, më datë 13 shkurt 2023, Kuvendi ka pranuar dorëheqjet e katër ministrave, ndër të cilët edhe të ministrit të Drejtësisë, ku u pranuan nga Kuvendi. Në mënyrë ligjore, për emetimin e euroobligacionit kërkohet mendimi i ministrit të Drejtësisë, i cili është një ndër ministrat që ka dorëzuar dorëheqje në Kuvend.

Previous Story

Grubi, Osmani e funksionarë të BDI në Dizhon të Çairit. Përkrahje e madhe rrugës vizionare të Ali Ahmetit

Next Story

Grubi nga Dizhoni i Çairit: 21 vite besnikëri dhe përkrahje ndaj rrugës së Ali Ahmetit

Latest from Blog