20.8 C
Skopje

Prokuroria në Gostivar ka ngritur aktakuzë ndaj 10 personave për “Shkatërrim pylli, vjedhje dhe mashtrim

Ndaj gjithsej 10 personave, Prokuroria Themelore Publike në Gostivar ka ngritur aktakuzë për vazhdimin e veprave penale – Shkatërrim pylli, vjedhje dhe mashtrim.

Ndaj gjithsej 10 personave, Prokuroria Themelore Publike në Gostivar ka ngritur aktakuzë për vazhdimin e veprave penale – Shkatërrim pylli, vjedhje dhe mashtrim.

Në periudhën e viteve 2017 dhe 2018, në disa raste, të pandehurit në cilësinë e bashkëpunëtorëve kanë prerë një sasi të madhe druri nga pylli i dikujt tjetër në zonën e fshatit Padalishtë. Në këtë mënyrë kanë shkatërruar pyllin, duke prerë ilegalisht 254 pemë ahu. Në oborret e tyre ruheshin drutë e ahut, nga ku transportoheshin te blerësit në Komunën e Gostivarit dhe shiteshin.

Me këtë të pandehurit i kanë shkaktuar dëm material prej 724.500 denarë.

Njëri nga të pandehurit ka kryer edhe veprën penale – Mashtrim, kështu që me 21.09.2018 i ka shitur dru zjarri nga një pemë e prerë paraprakisht ilegalisht një banori të Gostivarit, duke e gënjyer se drutë vijnë nga prerje legale. Për drurët i dëmtuari ka paguar 14.700 denarë.

Pas zbulimit të prerjeve të paligjshme, efektivët e policisë kanë sekuestruar pemët me certifikatë për sende të sekuestruara përkohësisht.

TË FUNDIT

Detajet nga programi milionësh i MCC-së për Kosovën

Bordi Ekzekutiv i Korporatës së Sfidave të Mijëvjeçarit (MCC) ka miratuar Programin Kompakt me Kosovën në vlerë prej mbi 200-milionë dollarësh, kanë konfirmuar Qeveria...

Drejtori i Shoqatës së Mullistëve: Ka grurë nuk duhet të ketë frikë

Drejtori i Shoqatës së Mullistëve, Muhamet Farizi, ka deklaruar se Kosova nuk rrezikon të mbesë pa grurë dhe se qytetarët nuk duhet të kenë...