20.8 C
Skopje

Murtezani: Ndërprerja e rrymës nuk është për shkak të faktorit njeri

“Defekti i largpërçuesit, trafostacioni Shkupi 4 në drejtim të trafostacionit Bunarxhik dhe zjarrit në afërsi të trafostacionit kanë qenë shkak për ndërprerjen e furnizimit me energji elektrike dje në Shkup”. Kështu thotë drejtori i përgjithshëm i “AD MEPSO”, Orhan Murtezani.

Ai në intervistë për “Slobodna TV”, theksoi se këta faktorë shkaktuan ndërprerjen e dy transformatorëve 400 kV, por, siç tha ai, dispeçerët menjëherë kanë vendosur tension në shumicën e vendbanimeve dhe për më pak se një orë janë furnizuar me rrymë pjesa më e madhe e Shkupit, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Sipas tij, përjashtohet mundësia që shkaku i defektit që la dje kryeqytetin pa energji elektrike të jetë faktori njeri.

“Sipas ekspertizës së shërbimeve, ky është një defekt që shfaqet herë pas here dhe gjasat që shkaku i defektit të jetë faktor njerëzor janë minimale, pasi pasojat mund t’i kushtojnë me jetë. Ky është një defekt standard që shfaqet herë pas here”, tha Murtezani.

TË FUNDIT

Detajet nga programi milionësh i MCC-së për Kosovën

Bordi Ekzekutiv i Korporatës së Sfidave të Mijëvjeçarit (MCC) ka miratuar Programin Kompakt me Kosovën në vlerë prej mbi 200-milionë dollarësh, kanë konfirmuar Qeveria...

Drejtori i Shoqatës së Mullistëve: Ka grurë nuk duhet të ketë frikë

Drejtori i Shoqatës së Mullistëve, Muhamet Farizi, ka deklaruar se Kosova nuk rrezikon të mbesë pa grurë dhe se qytetarët nuk duhet të kenë...