29.8 C
Skopje

Merko: Punojmë intensivisht për t’i ndërruar gypat asbestit në ujësjellësin e Strugës

Kryetari i Komunës së Strugës, RamizMerko, ka dhënë një njoftim për  qytetarët e Strugës lidhur me projektin e ndërrimit e gypave të asbestit për ujësjellësin e qytetit.

“Po punohet intensivisht në përgatitjen e dokumentacionit teknik për ndërrimin e gypave të asbestit për ujësjellësin e qytetit të Strugës. Ky projekt është planifikuar për të reduktuar humbjet e ujit në sistem si dhe për të përmirësuar cilësinë e tij.”, ka shkruar ai.

Kjo sipas tij, është faza e parë, për të vazhduar pastaj me konceptet e financimit të ndërtimit.

“Situata aktuale me ujësjellësin është rënduar shumë pikërisht për shkak të humbjeve të mëdha të tubacioneve të cilat janë të vjetra më shumë se 50-60 vite, me defekte të shpeshta dhe humbje uji në sistem në disa pjesë të qytetit edhe deri në 70%”, ka shkruar Merko në Facebook.

TË FUNDIT

ITSHKSH: Shkulja e bredhit të Nënë Terezës, akt barbar!

Nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup sot kanë reaguar për shkuljen e bredhit të Nënës Terezë në sheshin e...

Merko: Dita e pavarësisë së SHBA-së është moment kyç për demokracinë dhe historinë botërore

Kryetari i Komunës së Strugës z. Ramis Merko uron 4 Korrikun, festën e madhe kombëtare të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Dita e pavarësisë së...

Zv/ministri Bushi: Gëzuar 4 Korrikun Amerikë, mike e RMV-së dhe aleate e shqiptarëve

Zëvendësministri i Punëve të Brendshme, Nazim Bushi sot përmes një fraze të presidentit historik të SHBA-ve, John F. Kennedy në faqen e tij zyrtare në facebook...