Austria jep 1.7 miliard euro për të ndihmuar familjet të përballen me rritjen e kostove të energjisë

0
93

Austria ka akorduar 1.7 miliardë euro për të ndihmuar familjet të përballen me rritjen e kostove të energjisë, tha në një deklaratë të kancelarit Carl Nehammer. Çmimet e energjisë po rriten në Europë, duke përfshirë Austrinë, megjithëse vendi mbështetet në më shumë se 60% të energjisë hidroelektrike dhe vetëm 14% të gazit natyror, sipas rregullatorit kombëtar të energjisë elektrike dhe gazit E-Control.

Austria, megjithatë, furnizon rreth 80% të gazit të saj natyror nga Rusia. Europa mbështetet në gazin rus, furnizimet e të cilit ishin më të ulëta se zakonisht këtë dimër.

Frika se Rusia po përgatitet të pushtojë Ukrainën, e cila mund të shkaktojë probleme me furnizimin, ka kontribuar gjithashtu në rritjen e çmimeve./abcnews

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here