Ganiu: Shënuam Ditën Ndërkombëtare të Përkujtimit në nderim të viktimave të Holocaustit

0
82
“Saga e të mbijetuarve të Holokaustit – Ato sfiduan vdekjen – mbollën farën e jetës”, ishte tema e Akademisë përkujtimore në organizim të Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, ku mora pjesë sot.
Përmes këtij evenimenti u shënua Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit në nderim të viktimave ‪të Holokaustit -27 janari.
Vlen të theksohet se rol të rëndësishëm për të shpëtuar hebrenjtë gjatë Luftës së Dytë Botërore kanë pasur shqiptarët nga Maqedonia e Veriut dhe sidomos nga Shkupi, të cilët në familjet e tyre kanë strehuar hebrenj, të cilët më pas kanë udhëtuar drejt Kosovës dhe Shqipërisë dhe kanë shpëtuar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here