29.8 C
Skopje

Bashkëpunimi me Bullgarinë/ Grubi, Bytyqi, Boçvarski dhe Mariçiq emërohen nga Qeveria bashkëkryesues të grupeve ndërqeveritare

  • Grupi ndërqeveritar për ekonomi – bashkëkryesues emërohet zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, Fatmir Bytyqi ndërkaq anëtarë: Fatmir Besimi – ministër i Financave, Kreshnik Bekteshi – ministër i Ekonomisë. Në këtë grup anëtarë do të ketë edhe nga Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave, Ministria e Punëve të Brendshme, Fondi për Inovacion dhe Zhvillim, Agjencia për Investime të Huaja dhe Promovim të Eksportit, Agjencia për Promovim të Turizmit dhe Ministria për Ekonomi në pjesën e energjetikës.
  • Grupi ndërqeveritar për infrastrukturë, transport dhe lidhje – bashkëkryesues emërohet ministri për Transport dhe Lidhje, Bllagoj BoçvarskiGoran Milevski – ministër i Vetëqeverisjes Lokale, Admirim Aliti – ministër për Shoqëri Informatike dhe Administratë, kurse për anëtarë do të emërohen përfaqësues të Kabinetit të zëvendëskryeministrit për çështje evropiane, Ministrisë së Ekonomisë dhe të Ministrisë së Punëve të Jashtme.
  • Grupi ndërqeveritar për integrim evropian dhe politika të gjelbra – bashkëkryesues emërohet zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, Bojan Mariçiq, Sllavica Gërkovska – zëvendëskryeministre e angazhuar për politika për qeverisje të mirë dhe Naser Nuredini – ministër për Mjedis Jetësor dhe Planifikim Hapësinor, ndërkaq për anëtarë do të emërohet përfaqësues nga Ministria e Punëve të Jashtme, Ministria e Drejtësisë dhe Ministria e Financave.
  • Grupi ndërqeveritar për kulturë, arsim dhe shkencë – bashkëkryesues emërohet zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi, Bisera Kostadinovska – Stojçevska – ministre e Kulturës, Jeton Shaqiri – ministër për Arsim dhe Shkencës, ndërkaq për anëtarë do të emërohen përfaqësues të Ministrisë së Ekonomisë, të Ministrisë së Punëve të Jashtme, Agjencia për Promovim dhe Përkrahje të Turizmit dhe nga Agjencia për Rini dhe Sport.

TË FUNDIT

Dehari: Degradimi po merr fund, komuna kujdeset për stadiumin e “Vëllazërimit”

I pari i Kërçovës është shprehur nëpërmjet rrjeteve sociale se komuna me të gjitha kapacitetet punuese është duke u kujdesur që stadiumi i "Vëllazërimit"...

Bislimi: Anëtarësimi i Finlandës në NATO duhet të bëhet sa më shpejt, e të pasojë me Kosovën

Zëvendëskryeministri i parë për Integrim Evropian, Zhvillim dhe Dialog, Besnik Bislimi në konferencën e përbashkët me ministren finlandeze për Çështje Evropiane dhe Drejtimin e...

Grubi: Urime Dita e pavarësisë Amerikë!

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, Artan Grubi ka uruar Ditën e pavarësisë së Amerikës. Grubi është shprehur...

Edi Rama uron ShBA-të për Ditën e Pavarësisë

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, Kryeministri i Shqipërisë ka uruar Ditën e Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara. Rama ka shtuar se Dita e Pavarëssisë së...