29.8 C
Skopje

Grubi: Uniformat e reja të Policisë do të jenë në dy gjuhë (Video)

Uniformat e reja të Policisë së Maqedonisë së Veriut do të jenë edhe në shqip, në komunat ku vlen ligji për përdorimin e gjuhëve. Këtë premtim e ka bërë zv.kryeministri i Parë, Artan Grubi, pasi u pyet nga gazetarët përse po zvarritet zbatimi i dygjuhësisë në uniformat e Policisë, shkruan gazeta LAJM.

“E kam diskutuar këtë çështje me ministrin e punëve të Brendshme dhe më ka siguruar që nuk ka asnjë problem për ta respektuar ligjin për përdorimin e gjuhëve. Filluam me Policinë Pyjore, atje tashmë i ndryshuam uniformat dhe në pjesën Veri-Perëndimore të shtetit, policët i kanë uniformat në dy gjuhë e gjuhë, e njëjta do të ndodh edhe me uniformat e policisë në komunat ku vlen ligji për përdorimin e gjuhëve”, tha Grubi.

Gazetari: Ministri asnjëherë s’ka dhënë afat konkret. Uniformat e policisë kufitare kanë ardhur dhe nuk janë në dy gjuhë.

Grubi: Besoj se uniformat ngjitëse e keni fjalën, sepse uniformat nuk kanë ardhur të shtypura. Pjesa e dygjuhësisë në ato ngjitëset që i kanë në uniforma. Vlerësoj që në javët para nesh do e adresojmë këtë çështje në Qeveri.

TË FUNDIT

Edi Rama uron ShBA-të për Ditën e Pavarësisë

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, Kryeministri i Shqipërisë ka uruar Ditën e Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara. Rama ka shtuar se Dita e Pavarëssisë së...

ITSHKSH: Shkulja e bredhit të Nënë Terezës, akt barbar!

Nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve në Shkup sot kanë reaguar për shkuljen e bredhit të Nënës Terezë në sheshin e...

Merko: Dita e pavarësisë së SHBA-së është moment kyç për demokracinë dhe historinë botërore

Kryetari i Komunës së Strugës z. Ramis Merko uron 4 Korrikun, festën e madhe kombëtare të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Dita e pavarësisë së...