23.8 C
Skopje

Ganiu: Nxënësit e shkollave të Komunës së Çairit treguan mjeshtërinë në shah

40 fëmijë nga klasa e 5 deri në klasën e 9, nga të gjitha shkollat komunale të Çairit, sot dhanë edhe një shembull të shkëlqyeshëm duke treguar mjeshtëritë e tyre në Turneun e shahut të të Rinjve në Komunën e Çairit.
Turneu që u mbajt në SHFK “Adem Jashari”, u ndoq nga afër nga dy gjyqtarë profesionistë të shahut. Ndërsa, me këtë rast përçova porosinë deri tek fëmijët se shahu është një nga lojërat më të çmueshme strategjike që ndikon drejtpërdrejt në zhvillimin dhe edukimin e tyre.
Ndryshe, kjo ngjarje e komunikimit me komunitetin është pjesë e projektit “Forcimi i qëndrueshmërisë së komuniteteve lokale ndaj ekstremizmit të dhunshëm në Maqedoninë e Veriut (Faza 2)”, ndërsa realizohet në bashkëpunim mes Komunës së Çairit, Ambasadës së Mbretërisë së Bashkuar dhe Centre for Common Ground. Në turneun e sotëm ishin të pranishëm edhe përfaqësues të Ambasadës së Mbretërisë së Bashkuar në vend.

TË FUNDIT

Disenjatori me koleksione unike me motive shqiptare

Nisi që i ri të merret me artin dhe të bukurën, për të vazhduar që me sukses ta jetësoj këtë dhunti me kreativitet në...

FC Prishtina vazhdon me përforcime, tani me brazilianin Marclei Santos

FC Prishtina ka prezantuar transferimin e tretë brenda ditës së premte dhe të pestin në afatin kalimtar veror. Sulmuesi brazilian, Marclei Cesar Chaves Santos,...

Detajet nga programi milionësh i MCC-së për Kosovën

Bordi Ekzekutiv i Korporatës së Sfidave të Mijëvjeçarit (MCC) ka miratuar Programin Kompakt me Kosovën në vlerë prej mbi 200-milionë dollarësh, kanë konfirmuar Qeveria...