22.8 C
Skopje

Ganiu: I nderuar që u rizgjodha nënkryetar i BNJVL-së

Sot Bashkësia e Njësive të Vetëqeverisjes Lokale zgjodhi kryesinë e re, ndërsa unë si kryetar i Komunës së Çairit u rizgjodha nënkryetar i BNJVL-së edhe për katër vitet e ardhshme, ndërsa kryetare e BNJVL-së u zgjodh kryetarja e Qytetit të Shkupit, Danella Arsovska.

Rizgjedhja në kryesinë e BNJVL-së për mua është nder i madh, por edhe përgjegjësi e madhe.

Përvojat që i fitova në mandatin e kaluar katërvjeçar në pozitën e nënkryetarit të BNJVL-së tani do t’i shfrytëzoj për të vazhduar reformat që kemi filluar dhe për të ruajtur unitetin në BNJVL. Në fakt, një nga mjetet më të fuqishme për sukseset e arritura të BNJVL-së është ndërtimi dhe ruajtja e unitetit të të gjithë anëtarëve të saj.

Si prioritet më i rëndësishëm, edhe më tej konsideroj se do të mbetet përkushtimi për sigurimin e një pavarësie më të madhe financiare të komunave dhe sigurimin e kushteve për shlyerjen e borxheve me të cilat akoma përballen më shumë komuna.

Na presin shumë aktivitete. Sot konstituohet Kuvendi i Përgjithshëm i BNJVL-së, u zgjodhën anëtarët e organeve të BNJVL-së. Do të vazhdohet me konstituimin e komisioneve dhe organeve tjera me rëndësi për punën e Bashkësisë, kështu që shkojmë drejt sukseseve të reja.

TË FUNDIT

Zv/ministri Bushi: Gëzuar 4 Korrikun Amerikë, mike e RMV-së dhe aleate e shqiptarëve

Zëvendësministri i Punëve të Brendshme, Nazim Bushi sot përmes një fraze të presidentit historik të SHBA-ve, John F. Kennedy në faqen e tij zyrtare në facebook...

Konsultimet për propozimin francez, Kovaçevski sot takon Selën

Vazhdojnë konsultimet për propozimin francez për fillimin e negociatave inkuadruese të Republikës së Maqedonisë së Veriut me Bashkimin Evropian. Për sot në orën 11...

Ganiu: Sot po festojmë ditëlindjen e 246 të djepit të demokracisë, lirisë e prosperitetit

Kryetari i komunës Çair, Visar Ganiu ka uruar ditëlindjen e 246 të Amerikës. Sipas Ganiut, kjo festë sa ka rëndësi për amerikanët po aq...

Byrnes: SHBA mbështet bisedimet në RMV mbi propozimin francez

Ambasadorja e SHBA-së në Maqedoninë e Veriut, Kate Byrnes përmes një shkrimi në Twitter ka shprehur mbështetjen për bisedimet e brendshme që po zhvillohen...