20.8 C
Skopje

Grubi në ClickPlus: Pa ndihmën e SHBA-ve ne nuk do të ishim në NATO

Zëvendëskryeministri i parë Grubi në ClickPlus ka thënë se pa Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Maqedonia e Veriut sot nuk do të ishte anëtare e NATO-s.

“Pa SHBA-të ne nuk do të ishim anëtar të NATO-s. Përkrahje të jashtëzakonshme kemi pasur nga autoritetet e Washingtonit, nga administrata të ndryshme konzervative, demokratike në mënyrë që ta zgjidhim çështjen e emrit dhe të anëtarësohemi në NATO. Pozicioni jonë është që Washingtoni zyrtar do të duhet apo ne do të kishim dëshirë që Washingtoni zyrtar të merr pjesë në ndihmesën e drejtpërdrejtë në dialogun mes Shkupit dhe Sofjes për tejkalimin e kontestit bilateral që e kemi ne me njëri tjetrin dhe këtë ia kemi thënë autoriteteve amerikane, letrën që ua thash z.Ahmeti e ka dërguar edhe tek SHBA dhe jo vetëm tek shtetet e vendeve të BE-së me të njëjtën përbërje”, ka thënë Grubi.

TË FUNDIT

Detajet nga programi milionësh i MCC-së për Kosovën

Bordi Ekzekutiv i Korporatës së Sfidave të Mijëvjeçarit (MCC) ka miratuar Programin Kompakt me Kosovën në vlerë prej mbi 200-milionë dollarësh, kanë konfirmuar Qeveria...

Drejtori i Shoqatës së Mullistëve: Ka grurë nuk duhet të ketë frikë

Drejtori i Shoqatës së Mullistëve, Muhamet Farizi, ka deklaruar se Kosova nuk rrezikon të mbesë pa grurë dhe se qytetarët nuk duhet të kenë...

Ganiu: UNT-ja është tempulli i vërtetë i diturisë

Universiteti “Nënë Tereza” është tempulli i vërtetë i diturisë. E studentët e këtij Universiteti janë e ardhmja jonë e ndritur, janë progresi jonë, janë...