2.8 C
Skopje

Selami tregon të ardhurat për muajin Nëntor

7.466.301.007 denarë janë mbledhur nga të ardhurat tatimore në nëntor të vitit 2021
Drejtoria e të Ardhurave Publike, njofton qytetarët se për muajin nëntor nga të ardhurat tatimore, në arkën shtetërore janë mbledhur gjithsej 7.466.301.007 denarë.
Në krahasim me muajin nëntor të vitit 2020, kemi rritje për 23,39%, respektivisht për 19,87% rritje në raport me muajin nëntor të vitit 2019.
Mbledhja më e lartë është tek Tatimi i i të ardhurave personale me 21,37% në raport me vitin 2020, respektivisht 16,55% më e lartë në raport me nëntor 2019 dhe Tatimi i vlerës së shtuar më i lartë për 30,1% në raport me vitin 2020 dhe 25,62% në raport me vitin 2019.
Tek tatimi i fitimit kemi ulje për 5,13 në raport me muajin nëntor te vitit 2020, respektivisht për 2,77% në krahasim me nëntor 2019.
Drejtoria e të Ardhurave Publike e RMV-së edhe tutje do të vazhdojë në mënyrë transparente të informojë për të gjitha të dhënat për mbledhjen e të ardhurave tatimore në arkën shtetërore.

TË FUNDIT

Grubi: Gjysmëvjetori i dytë shkollor fillon me 1 shkurt

Nisja e gjysmëvjetorit të dytë për arsimin fillor dhe të mesëm shtyhet për 1 shkurt. Kështu ka informuar zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi përmes...

Zëvendëskryeministri i parë Grubi: Qeveria e re fillon punë menjëherë, na pret e ardhme më e mirë

Aktivitetet e ditës i vazhduam me vizitën tek presidenti i vendit, Stevo Pendarovski. Qeveria e re fillon me punë menjëherë sepse vjen një kohë e...

Sheshi i Laçit merr emrin e Presidentit turk, “Sheshi Erdogan”

Një shesh në qytetin e Laçit ka marrë emrin e Presidentit turk Reccep Tayip Erdogan në shenjë mirënjohjeje për rindërtimin e 522 banesave të...

Grubi: 17 janari i Skënderbeut është dëshmia më e mirë e gjenezës sonë të pastër kombëtare

17 Janari i Skenderbeut, i 40 vjetorit të LPK-së dhe i vëllezërve Gërvalla me Kadri Zekën është dëshmia më e mirë e gjenezës sonë...

Ali Ahmeti: Çdo Janar kujtojmë personalitetin më të madh të historisë sonë kombëtare, Gjergj Kastrioti Skënderbeun

Çdo Janar bëhemi bashkë në Sheshin Skenderbeu për të kujtuar personalitetin më të madh të historisë sonë kombëtare Gjergj Kastrioti Skenderbeun që me shekuj...