SHQIPËRI, MIRATOHET PLANI I VEPRIMIT ANTITRAFIK I PERSONAVE

0
128

Ministri i Brendshëm, Bledi Çuçi u shpreh për mediet pas mbledhjes së qeverisë, se ky plan veprimi është pjesë e strategjisë kundër krimit të organizuar.

“Plani i veprimit për vitin 2022 përmban veprime konkrete të shumë institucioneve shtetërore, por jo vetëm. Sepse siç dihet trafiku i qenieve njerëzore është një fenomen shumë kompleks, ndaj qasja është shumë dimensionale”, tha ai.

Çuçi u shpreh se, “do të ketë një adresim shumë konkret që fillon që nga parandalimi i këtij fenomeni, deri në rehabilitimin e viktimave të trafikut të personave”.

“Është një plan veprimi që është pjesë e një strategjie 4-vjeçare, 2021-2025 kundër krimit të organizuar dhe është përgatitur sigurisht nga shumë institucione shqiptare me kryesimin e Ministrisë së Brendshme, por edhe me partneritetin e partnerëve tanë që na ndihmojnë në këtë fushë. Dhe kryesisht me agjencitë e Kombeve të Bashkuara”, përfundoi Çuçi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here