Skandaloze/ Levica kërkon tërheqjen e njohjeve të Kosovës

0
103

Partia politike që fitoi dy mandate në zgjedhjet e parakohshme parlamentare në programin e saj në fushën e politikës së jashtme, krahas përpjekjeve të qarta për anulimin e Marrëveshjes së Prespës dhe rishikimin e Marrëveshjes së fqinjësisë së mirë me Bullgarinë, ofron zgjidhje specifike që mund të shkaktojnë një kthim në politikën e jashtme.

Pjesë e programit të saj kushtuar diplomacisë janë: Një nga synimet e para të partisë në fushën e marrëdhënieve dypalëshe është revokimi i njohjeve të Kosovës, Izraelit dhe Koresë së Jugut. Ndryshe nga ndërprerja e marrëdhënieve diplomatike me këto vende, e majta beson se pavarësia e Palestinës, Katalonjës dhe Baskëve duhet të njihet menjëherë. Ato janë për krijimin e një partneriteti strategjik me PRC. Përsa i përket multilateralizmit, kjo parti angazhohet për anëtarësimin e menjëhershëm në NATO dhe tërheqjen e pakushtëzuar të të gjitha forcave të sigurisë nga misionet e huaja ushtarake që nuk kanë mandat të OKB-së. Në të njëjtën kohë, angazhimi i saj është rivendosja e kontakteve zyrtare me Lëvizjen e të Paangazhuarve. Sa i përket BE-së, e majta mbështet anëtarësimin e Maqedonisë në këtë komunitet, por insiston që procesi i negociatave të vlerësohet individualisht, gjegjësisht të mos hyjë në pako me shtetet tjera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here