0.8 C
Skopje

Bekteshi: Do të shpallet gjendje krize në sektorin energjetik, nuk janë paraparë masa kufizuese

“Në vend do të shpallet gjendje krize energjetike me të vetmin qëllim që të mund të injektohen
mjete buxhetore në kompanitë energjetike si ESM dhe MEPSO për të rritur likuiditetin e tyre që
të mund të intervenohet në importin e energjisë elektrike. Aktualisht nuk parashikohen masa
kufizuese. Ministria e Ekonomisë dhe të gjitha institucionet e përfshira në sektorin energjetik
realizojnë takime të rregullta dhe po monitorohet nga afër situata e sektorit elektro- energjetik
në vend. Ministria e Ekonomisë i propozoi Qeverisë dhe të shtunën u miratua Dekret për
mënyrën dhe kriteret për shpalljen e gjendjes së krizës në sektorin energjetik me qëllim për tu
përputhur me Ligjin e ri për energjetikë. Sipas Dekretit mund të zbatohen masa të ndryshme,
përfshirë Qeverinë direkt përmes buxhetit dhe institucionet që janë shfrytëzues të
drejtpërdrejtë buxhetor për të ndërhyrë në kompanitë energjetike si ESM dhe MEPSO”, tha
ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi në paraqitjen e djeshme në emisionin “Magazina
Ekonomike” në Televizionin Alsat.
“Të enjten dhe të premten do të kemi takim me anëtarët e Komisionit të parashikuar në
kuadër të Dekretit për shpalljen e gjendjes së krizës. Si ministër i ekonomisë, në seancën e parë
të Qeverisë, e cila është paraparë të mbahet të martën, do t’i propozoj Qeverisë që të shpallë
gjendje krize në sektorin energjetik”, deklaroi ministri Bekteshi dhe theksoi se në takimet me të
gjitha palët e përfshira në sektorin energjetik do bëhen analiza dhe përllogaritje të sakta se sa
mjete financiare do të nevojiten për tu transferuar tek kompanitë energjetike.

TË FUNDIT

Ali Ahmeti: Më pikëlloi lajmi për ndarjen nga jeta të bashkëluftëtarit tim Daut Zeqiri

Ka ndërruar jetë Daut Zeqiri. Luftëtar dhe veteran i UÇK-s. Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, ka ngushëlluar familjen Zeqiri dhe bashkëveprimtarët...

Përurohet rruga Krushopek- Qendra rekreative Saraj, zëvendësministri Rexhepi: Edhe një projekt i kryer me sukses

Edhe një projekt i kryer me sukes, ku edhe njehrit dëshmojmë se e mbajmë fjalën dhe realizojmë prijekte konkrete. Sot jemi të pranishëm në...

Qytetarët e RMV-s zgjedhin Ali Ahmetin si liderin më të besueshëm

Instituti për Hulumtime Politike nga Shkupi (IPIS) ka realizuar një anketë të shkurtër telefonike në periudhën 17-19 janar 2022 me 1124 të anketuar të...

Anketa: BDI bindshëm e para te shqiptarët

Instituti për Hulumtime Politike nga Shkupi (IPIS) ka realizuar një anketë të shkurtër telefonike në periudhën 17-19 janar 2022 me 1124 të anketuar të...

Ali Ahmeti kujton Rugovën në 16 vjetorin e vdekjes së tij

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti ka shkruar në rrjetin social Facebook për ish Presidentin e Kosovës, Ibrahim Rugova në 16 vjetorin...