0.8 C
Skopje

Projektet e financuara nga BE, Qeveria, UNDP dhe ASBN ndihmë pushtetit lokal

Me qëllim të thithjes së investimeve nga BE për zhvillim të infrastrukturës komunale, qeveria në bashkëpunim me UNDP-në dhe Agjencinë Suedeze për Bashkëpunim Ndërkombëtar, kanë përgatitur projektet për 47 komuna dhe dy qendra rajonale. Këto projekte do të kontribuojnë për përforcimin e kapaciteteve të pushtetit vendor dhe jetë më të mirë të qytetarëve thonë nga qeveria.

“Ideja për këtë projekt buron nga pushteti qendror i cili ka vërejtur mangësi në përgatitjen e dokumentacioneve cilësore teknike në nivel lokal. Duhet që të përkushtohemi në projekte për nevojat reale të qytetarëve dhe këtu nuk ka kompromis. Ky lloj i mbështetjes strukturore me të cilën është përgatitur dokumentacion teknik cilësor, shpresoj se do të tërheqë edhe më shumë investime.”,- tha zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, Fatmir Bytyqi.

Bengston: Ndihma jonë, urë për qasje tek mjetet e BE-sëAmbasadorja e Suedisë beson se zhvillimi lokal është faktor kyç për rritje të qëndrueshme ekonomike.“Ndihma jonë ka për qëllim që t’i ndihmojë kapacitet komunale për identifikim e prioriteteve dhe nevojat e qytetarëve për zhvillim komunal. Ky projekt është katalizator për përgatitje të dokumentacionit teknik për projekte të qëndrueshme të cilat janë në përputhje me agjendën reformuese dhe prioritet e BE-së. Sipas meje është një urë për qasje deri tek mjetet nga donatorët e BE-së.”,- u shpreh ambasadorja e Suedisë, Kristine Bengston.Deri tani janë përgatitur 58 dokumentacione teknike që kapin vlerën prej 1,6 milion dollarë ndërsa për financimin e tyre do të nevojiten 126 milion dollarë.

TË FUNDIT

Ali Ahmeti: Më pikëlloi lajmi për ndarjen nga jeta të bashkëluftëtarit tim Daut Zeqiri

Ka ndërruar jetë Daut Zeqiri. Luftëtar dhe veteran i UÇK-s. Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, ka ngushëlluar familjen Zeqiri dhe bashkëveprimtarët...

Përurohet rruga Krushopek- Qendra rekreative Saraj, zëvendësministri Rexhepi: Edhe një projekt i kryer me sukses

Edhe një projekt i kryer me sukes, ku edhe njehrit dëshmojmë se e mbajmë fjalën dhe realizojmë prijekte konkrete. Sot jemi të pranishëm në...

Qytetarët e RMV-s zgjedhin Ali Ahmetin si liderin më të besueshëm

Instituti për Hulumtime Politike nga Shkupi (IPIS) ka realizuar një anketë të shkurtër telefonike në periudhën 17-19 janar 2022 me 1124 të anketuar të...

Anketa: BDI bindshëm e para te shqiptarët

Instituti për Hulumtime Politike nga Shkupi (IPIS) ka realizuar një anketë të shkurtër telefonike në periudhën 17-19 janar 2022 me 1124 të anketuar të...

Ali Ahmeti kujton Rugovën në 16 vjetorin e vdekjes së tij

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti ka shkruar në rrjetin social Facebook për ish Presidentin e Kosovës, Ibrahim Rugova në 16 vjetorin...