0.8 C
Skopje

ASH dhe AA rikthyen nacionalizmin në Shkup

Përpos në Shtip, këshilltarët e së Majtës kanë nënshkruar edhe deklaratë solemne me emrin “Republika e Maqedonisë” në Këshillin e Komunës së Aerodromit, kumtoi sonte kjo parti.

-Meqë ra fjala, ne po luftojmë për përdorim gjithnjë e më masiv të emrit kushtetues të miratuar me referendumin e vitit 1991, i cili është formalisht i ligjshëm dhe duhet të jetë në përdorim, sepse ndryshimi i emrit pas referendumit të dështuar në 2018 është antikushtetues dhe kundër vullneti i shprehur i qytetarëve.

Për shkak të kësaj, në seancën e sotme në Komunën e Shtipit, përfaqësuesi i së Majtës në Këshill, ka qëndruar prerë pas qëndrimeve të qëndrimit të partisë – deklaratës solemne të nënshkruhet siç parashihet në Ligjin për vetëqeverisje lokale. – pra me emrin Republika e Maqedonisë! Pos në Komunën e Shtipit, deklaratë solemne me emrin e saktë – Republika e Maqedonisë, e kanë nënshkruar edhe këshilltarët e së Majtës në Komunën e Aerodromit!, thonë nga e Majta.

Ata gjithashtu avokojnë për transmetimin e drejtpërdrejtë të seancave të këshillave në mënyrë që qytetarët të kenë pasqyrë të drejtpërdrejtë në punën e këshillave.

Me këtë Aleanca për shqiptarët dhe Alternativa automatikisht kanë rikthyer nacionalizmin në qytetin e Shkupit.

TË FUNDIT

Ali Ahmeti: Më pikëlloi lajmi për ndarjen nga jeta të bashkëluftëtarit tim Daut Zeqiri

Ka ndërruar jetë Daut Zeqiri. Luftëtar dhe veteran i UÇK-s. Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, ka ngushëlluar familjen Zeqiri dhe bashkëveprimtarët...

Përurohet rruga Krushopek- Qendra rekreative Saraj, zëvendësministri Rexhepi: Edhe një projekt i kryer me sukses

Edhe një projekt i kryer me sukes, ku edhe njehrit dëshmojmë se e mbajmë fjalën dhe realizojmë prijekte konkrete. Sot jemi të pranishëm në...

Qytetarët e RMV-s zgjedhin Ali Ahmetin si liderin më të besueshëm

Instituti për Hulumtime Politike nga Shkupi (IPIS) ka realizuar një anketë të shkurtër telefonike në periudhën 17-19 janar 2022 me 1124 të anketuar të...

Anketa: BDI bindshëm e para te shqiptarët

Instituti për Hulumtime Politike nga Shkupi (IPIS) ka realizuar një anketë të shkurtër telefonike në periudhën 17-19 janar 2022 me 1124 të anketuar të...

Ali Ahmeti kujton Rugovën në 16 vjetorin e vdekjes së tij

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti ka shkruar në rrjetin social Facebook për ish Presidentin e Kosovës, Ibrahim Rugova në 16 vjetorin...