23.8 C
Skopje

Filipçe: Dozën e tretë të vaksinës mund ta marrin të gjithë të interesuarit

Nga java e ardhshme në pajtim me prindërit, të gjithë filloristët nga klasa e parë deri në kalsën e nëntë, si dhe të gjithë nxënësit e shkollave të mesme do t`u nënshtrohen testeve për COVID-19, theksoi ministry I shëndetësisë Venko Filipçe.

Planifikohet që skriningu të zgjasë 5 ditë dhe në nivel ditor të testohen rreth 800 fëmijë. Testimi nga ana e ekipeve mobule do të blëhet gjatë orëve të mësimit, ndërsa numri I përgjithsëm I nxënësve të cilët do nënshtrohen skriningut do të aarijë në 8200, thotë Filipce.

Dozen e tretë të vaksinës mund ta marrin të gjithë qytetarët të cilët kanë shprehur interesmim për tu vaksinuar pavartësisht a janë përfshirë në kategorinë e qytatrëve të obliguar për tu vaksinuar me dozen e tretë, ka deklaruar Filipcwe. Në vend, gjithsej 789,802 persona janë vaksinuar, ndërsa 734,023 qytetarë janë rivaksinuar. 329 persona kanë marë dozen e tretë në vend.

Filipçe thotë se situata me infektimet e reja me Covid 19, është e qetë dhe stabile, ndërsa numrat po shënojnë ulje. Edhe pse nuk ka protokolle për mbajtje të maskave në hapësira publike, Filipëe fton qytetarët për kujdes dhe rrespektim të protokolleve, dhe mbajtjen e maskave sidomos gjatë kësaj periudhe të fushatës zgjedhore.

TË FUNDIT

Disenjatori me koleksione unike me motive shqiptare

Nisi që i ri të merret me artin dhe të bukurën, për të vazhduar që me sukses ta jetësoj këtë dhunti me kreativitet në...

FC Prishtina vazhdon me përforcime, tani me brazilianin Marclei Santos

FC Prishtina ka prezantuar transferimin e tretë brenda ditës së premte dhe të pestin në afatin kalimtar veror. Sulmuesi brazilian, Marclei Cesar Chaves Santos,...

Detajet nga programi milionësh i MCC-së për Kosovën

Bordi Ekzekutiv i Korporatës së Sfidave të Mijëvjeçarit (MCC) ka miratuar Programin Kompakt me Kosovën në vlerë prej mbi 200-milionë dollarësh, kanë konfirmuar Qeveria...