18.8 C
Skopje

Shilegov: Boris Trajkovski po ndërtohet intensivisht, gjitha vendbanimet e Shkupit janë të rëndësishme

Ne jemi duke inspektuar aktivitetet intensive të ndërtimit dhe zgjerimit në bulevardin Boris Trajkovski nga lagjja Pinti e deri në urën e Markova Rekës përballë Draçevës.

Me këtë, Draçeva më në fund fiton një aks të shpejtë rrugor me pjesën tjetër të qytetit. Kështu ka thënë kryetari i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov në konferencën e sotme për shtyp të mbajtur në lagjen Draçevë.

Në gjatësinë prej 2,325 metra, ka një zgjerim nga 2 në 4 korsi, ndërtimi i shtigjeve për këmbësorë në të dy anët e bulevardit dhe një shteg biçikletash në njërën anë me gjerësi 2.75 metra, shton Shilegov.

Përveç kësaj, ai theksoi se ky bulevard është i një rëndësie të jashtëzakonshme për banorët e Shkupit, veçanërisht për banorët e vendbanimeve Draçevë dhe Pintija, por edhe për vendbanimet e komunave fqinje Studeniçani, Sopishte dhe Zelenikovo, si dhe për bizneset lokale. ndodhet përgjatë këtij bulevardi.

Kjo është një rrugë jashtëzakonisht e ngarkuar, për shkak të së cilës kryqëzimi para urës pranë Draçevës është planifikuar të zëvendësohet me një rrethrrotullim modern, shtoi Shilegov.

Kjo është vetëm një nga dëshmitë e shumta që Shkupi është qytet për të gjithë dhe çdo vendbanim është po aq i rëndësishëm, pavarësisht nga distanca e tij nga qendra e qytetit. Ne jemi duke punuar në zhvillimin e infrastrukturës dhe përmirësimin e cilësisë së jetës në të gjitha komunat e Shkupit dhe për këtë arsye është e nevojshme të ruhet vazhdimësia dhe kujdesi për çdo person, çdo familje, çdo vendbanim dhe pas zgjedhjeve, tha Shilegov.

Zhvillimi i Shkupit nuk do të ndalet, nuk do të bjerë, kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të shkoni në votime dhe të zgjidhni vazhdimësinë për një Shkup evropian, të rregullt dhe të gjelbër, përfundoi Shilegov në fund të konferencës së sotme për shtyp.

TË FUNDIT

FC Prishtina vazhdon me përforcime, tani me brazilianin Marclei Santos

FC Prishtina ka prezantuar transferimin e tretë brenda ditës së premte dhe të pestin në afatin kalimtar veror. Sulmuesi brazilian, Marclei Cesar Chaves Santos,...

Detajet nga programi milionësh i MCC-së për Kosovën

Bordi Ekzekutiv i Korporatës së Sfidave të Mijëvjeçarit (MCC) ka miratuar Programin Kompakt me Kosovën në vlerë prej mbi 200-milionë dollarësh, kanë konfirmuar Qeveria...