1.7 milionë qytetarë të regjistruar, të pa regjistruarit mund të regjistrohen në komuna

0
78

Zëdhënësit e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dushko Arsovski dhe Muamet Hoxha, në konferencën e sotme të rregullt për shtyp informuan për konkluzionet dhe vendimet e miratuara në mbledhjen e fundit të 108-të të Qeverisë dhe u përgjigjën në pyetjet në interes të opinionit.

Në konferencën për shtyp zëdhënësit i kumtuan edhe të dhënat e fundit lidhur me Regjistrimin, ku sipas Entit Shtetëror të Statistikës deri mbrëmë në orën 20:00 janë regjistruar 1.768.710 persona, 548.694 amvisëri dhe 795.494 banesa. Nga diaspora deri në mëngjesin e sotëm janë vetë-regjistruar 201.247 persona.

“Apelojmë deri te të gjithë qytetarët që për çfarëdo arsye deri më tani nuk kanë arritur të kenë kontakte me regjistruesit, por edhe ata qytetarë që nuk do të jenë në shtëpi në këto dy ditë, të përmbushin detyrimin e tyre ligjor në pikat e regjistrimit në komunat e tyre. Regjistrimi është operacion shumë i rëndësishëm për shtetin, që të mund të bëhen strategji për zhvillim. Pjesëmarrja në regjistrim është mundësi për secilin qytetar që vetë të kontribuojë në krijimin e ardhmërisë së vet dhe të përbashkët”, theksuan zëdhënësit e Qeverisë.

Në pyetjen gazetareske nëse do të nevojitet kohë shtesë për regjistrimin e popullsisë, ata theksuan se kjo nuk u diskutua në mbledhjen e djeshme të Qeverisë dhe se të gjitha kapacitetet synojnë përfundimin e operacionit brenda afatit ligjor, gjegjësisht deri nesër në mbrëmje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here