0.8 C
Skopje

Arifi: Agjenda e gjelbër vazhdimësia e të mirës dhe forcës për punë

Sot në Tubimin parazgjedhor në Tetovë, kandidatja e Bashkimit Demokratik për Integrim Teuta Arifi iu drejtua të pranishmëve duke u zotuar për vazhdimësinë e rrugëtimit të arritjeve dhe zhvillimit të Tetovës që padyshim se duhet të ndjekë trendin bashkëkohor të zhvillimit duke ju ofruar qytetarëve më shumë cilësi të shërbimeve dhe infrastrukturë që lehtëson përditshmërinë dhe nevojat e tyre jetësore.

Sipas Arifit Bashkimi Demokratik për Integrim ka potencial që të përqafojë agjendën e gjelbër dhe parimet e saj duke potencuar pikërisht të rinjtë si forcë e përparimit, e përfshirë në listën për këshilltarë komunal, me të cilët katër vitet e ardhshme do të realizojnë programin progresiv të veprimit për të bërë më shumë dhe më mirë për Tetovën.
Ajo mes tjerash potencoi se të drejtat e arritura, puna e deritanishme për të arritur barazinë është bazamenti më i mirë i arritjeve të reja, i avancimit të proceseve dhe i zhvillimit të një komune.

“Ajo që për mua sot është motiv të nderuar vëllezër e motra, janë këta të rinj të cilët duken të blertë karshi neve dhe që dukeshin shumë mirë atje, është ky ekip i ri i këshilltarëve që në fakt fletë pikërisht për gatishmërinë dhe pasurinë tonë të madhe që e kemi, që duke pasur të kaluarën e madhe pas vetes, punën e rëndë të tanishme prioritet kryesor të kemi dhe të punojmë së bashku për të ngritur e përkrahur atë gjeneratë të re e cila duhet të jetë vazhdimësia e ndryshimit, e të mirës, vazhdimësia e forcës për punë, e asaj që është filozofia kryesore e Bashkimit Demokratik për Integrim. Historia botërore tregon se këto agjenda dhe këto ide të mëdha e të rëndësishme që duken moderne në fakt janë një thelb dhe një vazhdimësi moderne e patriotizmit, vazhdimësi e mundësisë dhe barazisë që kjo gjeneratë të shkollohet në gjuhën e vet, ata të cilët kanë luftuar për veten e tyre dhe të drejtat e tyre kanë arritur po ashtu që të kenë forcën e ndryshimit për të pasur ide të reja, atëherë kur të tjerët kanë mbetur të ngujuar në tregimet palidhje të të kaluarës dhe duke mos pasur koncepte për të ofruar ndryshimin gjithmonë përsërisin këngën e vjetër se sa nuk bëjnë të tjerët duke mos treguar se si do të bënin vetë po të mundeshin.” – u shpreh në fjalimin e saj Teuta Arifi.

TË FUNDIT

Ali Ahmeti: Më pikëlloi lajmi për ndarjen nga jeta të bashkëluftëtarit tim Daut Zeqiri

Ka ndërruar jetë Daut Zeqiri. Luftëtar dhe veteran i UÇK-s. Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, ka ngushëlluar familjen Zeqiri dhe bashkëveprimtarët...

Përurohet rruga Krushopek- Qendra rekreative Saraj, zëvendësministri Rexhepi: Edhe një projekt i kryer me sukses

Edhe një projekt i kryer me sukes, ku edhe njehrit dëshmojmë se e mbajmë fjalën dhe realizojmë prijekte konkrete. Sot jemi të pranishëm në...

Qytetarët e RMV-s zgjedhin Ali Ahmetin si liderin më të besueshëm

Instituti për Hulumtime Politike nga Shkupi (IPIS) ka realizuar një anketë të shkurtër telefonike në periudhën 17-19 janar 2022 me 1124 të anketuar të...

Anketa: BDI bindshëm e para te shqiptarët

Instituti për Hulumtime Politike nga Shkupi (IPIS) ka realizuar një anketë të shkurtër telefonike në periudhën 17-19 janar 2022 me 1124 të anketuar të...

Ali Ahmeti kujton Rugovën në 16 vjetorin e vdekjes së tij

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti ka shkruar në rrjetin social Facebook për ish Presidentin e Kosovës, Ibrahim Rugova në 16 vjetorin...