0.8 C
Skopje

Kurti: Duhet të marrim masa ta parandalojmë ndotjen

Per kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti ndryshimet klimatike janë realitet dhe paraqesin kërcënim jo vetëm për gjeneratat tona por edhe për gjeneratat që vijnë pas nesh, dhe për planetin tokë.Ai me porosi se vendet e rajonit duhet të ndërmarrin masa për të parandaluar ndotjen.

“Nuk na ka mbetur zgjidhje tjetër, edhe pse është shumë vështirë ne duhet të veprojmë sot për ta parandaluar ndotjen. Kemi nevojë për model ekonomik të qëndrueshëm që i con vendet tona drejt një progresi ekonomiko-ekologjik dhe avancon mireqenien e të gjithë qytetarëve. Modeli i ri me karakter të qëndrueshëm do ti rrespektojë kufinjtë ekologjik në planetin tonë, pjesa e gjelbërt europiane po bën përpjekje për ta vënë theksin në zhvillimin e qëndrueshëm dhe prosperitetin. Ky lloj kalimi në Europë mund të jetë efektiv vetëm nëse ndërmarrim akcion edhe në rajonin tonë. BE e ka prezentuar agjendën e gjelbër për rajonin që përfshin dhe Marrëveshjen e Gjelbër, e cila parashikon ndryshime rrënjësore në ekonomitë tona dhe mënyrën në të cilën jetojmë.”, tha Albin Kurti, kryeministër i Kosovës.

TË FUNDIT

Ali Ahmeti: Më pikëlloi lajmi për ndarjen nga jeta të bashkëluftëtarit tim Daut Zeqiri

Ka ndërruar jetë Daut Zeqiri. Luftëtar dhe veteran i UÇK-s. Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, ka ngushëlluar familjen Zeqiri dhe bashkëveprimtarët...

Përurohet rruga Krushopek- Qendra rekreative Saraj, zëvendësministri Rexhepi: Edhe një projekt i kryer me sukses

Edhe një projekt i kryer me sukes, ku edhe njehrit dëshmojmë se e mbajmë fjalën dhe realizojmë prijekte konkrete. Sot jemi të pranishëm në...

Qytetarët e RMV-s zgjedhin Ali Ahmetin si liderin më të besueshëm

Instituti për Hulumtime Politike nga Shkupi (IPIS) ka realizuar një anketë të shkurtër telefonike në periudhën 17-19 janar 2022 me 1124 të anketuar të...

Anketa: BDI bindshëm e para te shqiptarët

Instituti për Hulumtime Politike nga Shkupi (IPIS) ka realizuar një anketë të shkurtër telefonike në periudhën 17-19 janar 2022 me 1124 të anketuar të...

Ali Ahmeti kujton Rugovën në 16 vjetorin e vdekjes së tij

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti ka shkruar në rrjetin social Facebook për ish Presidentin e Kosovës, Ibrahim Rugova në 16 vjetorin...