Hoxha: Regjistri i popullsisë, bazë për krijimin e politikave afatgjate

0
95

Zëdhënësi i Qeverisë së Maqedonisë së Veriut Muhamet Hoxha në konferencën e sotme për shtyp informoi se deri më sot janë regjistruar gjithsej 1 395 000 qytetarë, mbi 435 mijë amvisëri dhe mbi 600 mijë banesa. Gjishtashtu, ai informoi se deri më sot mbi 195 mijë qytetarë nga diaspora janë regjistruar.  Zëdhënësi Hoxha tha se tyë dhënat nga regjistrimi janë bazë për krijimin e politikave afatgjate socio-ekonomike që do të ndikojnë për zhvilimin ekonomik të vendit.

Të dhënat nga Regjistrimi i popullsisë, banesave dhe amvisërive në të ardhmen do të na ndihmojnë për planifikim afatgjatë të politikave, reformave dhe projekteve në interes të rëndësishëm për shtetin dhe qytetarët, tha ai.

Hoxha tha se në emër të Qeverisë i falënderon të gjithë qytetarët të cilët tashmë e kanë realizuar këtë detyrim qytetar dhe njëkohësisht apeloi te të gjithë qytetarët e tjerë në vend, por edhe deri te diaspora, të cilët akoma nuk janë regjistruar, ta bëjnë të njëjtën.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here