2.8 C
Skopje

Shaqiri: Si Qeveri do të fitojmë grante prej 350,000 dollarëve

Qeveria do të fitojë grant prej 350,000 dollar për realizimin e shërbimeve elektronike
Sot pata nderin të mirëpres në ambientet e Ministrisë për shoqëri informatike dhe administrate, përfaqësues nga Ambasada e SHBA-ve dhe përfaqësues nga Qendra estoneze për partneritet lindor.
Në këtë takim u konfirmua granti që Qeveria e Maqedonisë së Veriut do të fitojë nga këto 2 institucione në vlerë $350,000 për implementimin e aktiviteteve në funksion të mentorimit dhe asistencës në realizimin e shërbimeve elektronike të institucioneve publike në Maqedoninë e Veriut në 18 muajt e ardhshëm.
Si ministri jemi në funksion të plotë të digjitalizimit dhe përveç mjeteve vetanake buxhetore po bëjmë maksimumin për animimin dhe tërheqjen e të gjitha palëve dhe partnerëve që janë të gatshëm të na ndihmojnë në rrugën e rritjes së transparencës së institucioneve, lehtësimit të procedurave dhe shërbimeve përmes shërbimeve elektronike, rritjen e demokracisë në vend dhe avancimin e shkathtësive digjitale të administratës.
Në këtë takim falemnderova përzemërsisht Ambasadën e SHBA-ve për përkrahjen e vazhdueshme që na japin, duke vënë në funksion edhe resurset tona njerëzore që me përkushtim të plote, të kemi realizim të suksesshëm.

TË FUNDIT

Grubi: Gjysmëvjetori i dytë shkollor fillon me 1 shkurt

Nisja e gjysmëvjetorit të dytë për arsimin fillor dhe të mesëm shtyhet për 1 shkurt. Kështu ka informuar zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi përmes...

Zëvendëskryeministri i parë Grubi: Qeveria e re fillon punë menjëherë, na pret e ardhme më e mirë

Aktivitetet e ditës i vazhduam me vizitën tek presidenti i vendit, Stevo Pendarovski. Qeveria e re fillon me punë menjëherë sepse vjen një kohë e...

Sheshi i Laçit merr emrin e Presidentit turk, “Sheshi Erdogan”

Një shesh në qytetin e Laçit ka marrë emrin e Presidentit turk Reccep Tayip Erdogan në shenjë mirënjohjeje për rindërtimin e 522 banesave të...

Grubi: 17 janari i Skënderbeut është dëshmia më e mirë e gjenezës sonë të pastër kombëtare

17 Janari i Skenderbeut, i 40 vjetorit të LPK-së dhe i vëllezërve Gërvalla me Kadri Zekën është dëshmia më e mirë e gjenezës sonë...

Ali Ahmeti: Çdo Janar kujtojmë personalitetin më të madh të historisë sonë kombëtare, Gjergj Kastrioti Skënderbeun

Çdo Janar bëhemi bashkë në Sheshin Skenderbeu për të kujtuar personalitetin më të madh të historisë sonë kombëtare Gjergj Kastrioti Skenderbeun që me shekuj...