14.8 C
Skopje

MASH:përsëri janë aktive konkurset e bursave për nxënës të regjistruar në paralele duale dhe në arsimin trevjeçar të mesëm profesional

Në drejtim të ndarjes së plotë të fondit të bursave për nxënës të parashikuar për këtë vit
shkollorë 2021-2022, Ministria e Arsimit dhe e Shkencës ka shpallur konkurse të përsëritura
për ndaerjen e bursave të dedikuara për nxënësit e regjistruar në paralele duale dhe për
bursa për nxënësit e regjistruar në arsimin e mesëm profesional trevjeçar.
Konkursi për ndarjen e bursave për nxënësit e regjistruar në paralelet e arsimit profesional
në të cilat do të realizohet arsimi praktik me fond të rritur të orëve , gjendet në linkun -në
vazhdim.Ndahen 900 bursat e tjera në këtë kategori, pasi në konkursin fillestar nuk u ndanë
të gjitha 1500 bursa . Mundë të aplikojnë nxënësit e rregullt të regjistruar në paralele duale ,
të cilët nuk e përsëritën vitin, dhe nuk janë shfrytëzues të bursave nga ofrues tjetër dhe se
janë shtetas të Republikës së Maqedonisë së Veriut .
Konkursi për ndarjen e bursave për nxënësit e regjistruar në arsimin trevjeçar profesional
publikohet në linkun në vazhdim. Është parashikuar ndarja e 390 bursave për nxënësit e
rregullt të shkollave të mesme të cilët realizojnë plane dhe programe mësimore për aftësim
profesional dhe arsim profesional me kohëzgjatje trevjeçare, të cilët janë shtetas të
Republikës së Maqedonisë së Veriut , dhe nuk kanë përsëritur një vit gjatë arsimimit dhe nuk
janë shfrytëzues të bursës nga ofrues tjetër. Përndryshe, në konkursin fillestar për këtë lloj
të bursave , janë paraparë gjithsej 500 bursa
Nxënësit që plotësojnë kushtet për të fituar të drejtën për shfrytëzimin e njërës nga dy llojet
e ofruara të bursave, plotësojnë aplikim elektronik dhe bashkëngjitin dokumentacionin
përkatës në http://e-uslugi.mon.gov.mk , dhe nëse nuk kanë mundësi të aplikojnë në mënyrë
elektronike, të plotësojnë aplikim në formë të letrës (lista evidentuese ) dhe të dorëzoni
dokumentacionin e nevojshëm pas konkursit në Ministrinë e Arsimit dhe e Shkencës deri më
datën 30.09.2021, në periudhën nga ora 08-16.
Për çdo informacion plotësues dhe mbështetje , kontaktet e të punësuarve në Sektorin për
standardin e nxënësve dhe studentëve , si dhe të të gjithë punonjësve të tjerë në Ministrinë e
Arsimit dhe Shkencës publikohen në këtë link .
Këto dy lloje të bursave u përfshinë për herë të parë këtë vit, si rezultat i përpjekjeve për të
përmirësuar cilësinë e arsimit të mesëm profesional, duke sjellë përfitimet e tij më pranë të rinjve dhe stimulimi i tyre për regjistrim në shkollat ​​e mesme profesionale.. Shuma e bursës
është 3500 denarë në muaj, dhe paguhet për 9 muaj të vitit.

TË FUNDIT

ALI AHMETI : Kombi sot duhet, nderohet dhe bashkohet me vepra

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim Ali Ahmeti ka uruar popullin shqiptar me rastin e ditës së flamurit. Ahmeti mes tjerash ka shkruar;109 vjetori i...

Ky është mesazhi i Grubit për 109 vjetorin e pavarësisë

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, Artan Grubi përmes një ostimi në faqen e tij zyrtare në facebook...

Rexhepi: Kjo ditë e madhe e kombit tonë, sot e përjetë i bashkon të gjithë shqiptarët kudo që janë

Deputeti Kastriot Rexhepi ka uruar festën e 28 nëntorit, duke shkruar se kjo ditë i bashkon të gjithë shqiptarët kudo që janë. Urimi i deputetit...

Mesazh i fuqishëm i Abdulselam Selamit në Ditën e Flamurit: Dita e Flamurit me betimin për përgjegjësi më të lartë shoqërore!

Zëvendës drejtori i drejtorisë për të ardhura publike Abdulselam Selami vjen me një mesazh të fuqishëm për ditën e flamurit. Më poshtë mund të lexoni...

BERZH: Termocentrali i parë diellor në Oslomej, do të reduktohen ndjeshëm emetimet e CO2

BERZH sot ka njoftuat për investimin e ri në Oslomej, përkatesisht ndërtimin e termocentralit diellor. Krenarë që po investohet në inovacionin e gjelbër në Maqedoninë...