20.8 C
Skopje

Kush qëndron pas shpikjes së “Coca Cola-s”

Coca-Cola njihet gjerësisht si një simbol i Amerikës.

U krijua nga Dr. John Pemberton një mjek i famshëm në vitet 1800.

Kur lufta civile filloi, ai e hodhi tutje veshjen e laboratorit për një uniformë ushtarake.

Pasi u plagos në vijën e parë gjatë një betejë, atij iu dha një ilaç për të lehtësuar dhimbjet gjatë orëve të tij të fundit, por ai ia doli të mbijetonte për mrekulli dhe e përdori eksperiencën e tij shumë të afërt me vdekjen për të ndërtuar kompaninë 74 miliardë dollarëshe që njohim sot: Coca-Cola.

 

TË FUNDIT

Detajet nga programi milionësh i MCC-së për Kosovën

Bordi Ekzekutiv i Korporatës së Sfidave të Mijëvjeçarit (MCC) ka miratuar Programin Kompakt me Kosovën në vlerë prej mbi 200-milionë dollarësh, kanë konfirmuar Qeveria...

Drejtori i Shoqatës së Mullistëve: Ka grurë nuk duhet të ketë frikë

Drejtori i Shoqatës së Mullistëve, Muhamet Farizi, ka deklaruar se Kosova nuk rrezikon të mbesë pa grurë dhe se qytetarët nuk duhet të kenë...