20.8 C
Skopje

Besimi: Bashkëpunimi me Kosovën mundëson qarkullim të shpejtë

Republika e Maqedonisë së Veriut dhe Republika e Kosovës do të zbatojnë kontroll të përbashkët doganor në vendkalimin hekurudhor Bllacë – Hani i Elezit. 🇲🇰🇽🇰

Kjo parashihet me marrëveshjen që sot e nënshkruam në Shkup, me ministrin e Financave të Republikës së Kosovës, Hekuran Murati, në kuadër të mbledhjes së përbashkët të qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe qeverisë së Republikës së Kosovës .

Marrëveshja mundëson thjeshtësim të rregullimit kufitar të komunikacionit hekurudhor dhe shkurtim të kohës së pritjes në vendkalimet kufitare.

Lidhja më e mirë mundëson qarkullim më të shpejtë të:

njerëzve

mallrave

shërbimeve

Me aktivitetet e këtilla, kontribuojmë për kushte më të mira për komunitetin e biznesit, shkëmbim më të mirë tregtar dhe prosperitet për vendet dhe rajonin.

TË FUNDIT

Detajet nga programi milionësh i MCC-së për Kosovën

Bordi Ekzekutiv i Korporatës së Sfidave të Mijëvjeçarit (MCC) ka miratuar Programin Kompakt me Kosovën në vlerë prej mbi 200-milionë dollarësh, kanë konfirmuar Qeveria...

Drejtori i Shoqatës së Mullistëve: Ka grurë nuk duhet të ketë frikë

Drejtori i Shoqatës së Mullistëve, Muhamet Farizi, ka deklaruar se Kosova nuk rrezikon të mbesë pa grurë dhe se qytetarët nuk duhet të kenë...