2.8 C
Skopje

Nuredini në takim me Presidentin Pendarovski para Konferencës Klimatike #COP26

Veprimi klimatik dhe zhvillimi i qëndrueshëm i Republikës së Maqedonisë së Veriut ishte tema e bisedës në takimin e sotëm me Presidentin e Republikës së Maqedonisë së Veriut Stevo Pendarovski, përpara Konferencës Klimatike #COP26 që do të mbahet në nëntor të këtij viti.
Republika e Maqedonisë së Veriut u detyrua për një angazhim serioz për klimën me Kontributin e Azhuruar Kombëtar të Përcaktuar në Marrëveshjen e Parisit, dhe kjo u konfirmua nga Strategjia e Veprimit Afatgjatë Klimatik e sapo miratuar me një plan veprimi, me propozimin e Ministrisë.
Е informova Presidentin Pendarovski për përparimin në përmbushjen e agjendës kombëtare të klimës dhe përgatitjen e Ligjit të parë për Veprimin ndaj Klimës dhe theksova nevojën për të siguruar rolin kryesor të Ministrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor në koordinimin e të gjitha masave dhe aktiviteteve për zbutjen dhe përshtatjen drejt ndryshimit të klimës, por edhe planifikimit të investimeve të qëndrueshme, nëse duam të arrijmë qëllimet e përcaktuara klimatike dhe standardet mjedisore.
Në takimin koordinues, u diskutuan të gjitha sfidat kryesore në fushën e mjedisit me të cilat përballet MMJPH dhe vendi në tërësi. Theks i veçantë u vendos në pozicionet e vendit tonë që do të prezantohen nga Presidenti Pendarovski në Samitin e Lidershipit Klimatik në Glasgov, në kuadër të COP2 i shoqëruar nga unë.

TË FUNDIT

Grubi: Gjysmëvjetori i dytë shkollor fillon me 1 shkurt

Nisja e gjysmëvjetorit të dytë për arsimin fillor dhe të mesëm shtyhet për 1 shkurt. Kështu ka informuar zëvendëskryeministri i parë, Artan Grubi përmes...

Zëvendëskryeministri i parë Grubi: Qeveria e re fillon punë menjëherë, na pret e ardhme më e mirë

Aktivitetet e ditës i vazhduam me vizitën tek presidenti i vendit, Stevo Pendarovski. Qeveria e re fillon me punë menjëherë sepse vjen një kohë e...

Sheshi i Laçit merr emrin e Presidentit turk, “Sheshi Erdogan”

Një shesh në qytetin e Laçit ka marrë emrin e Presidentit turk Reccep Tayip Erdogan në shenjë mirënjohjeje për rindërtimin e 522 banesave të...

Grubi: 17 janari i Skënderbeut është dëshmia më e mirë e gjenezës sonë të pastër kombëtare

17 Janari i Skenderbeut, i 40 vjetorit të LPK-së dhe i vëllezërve Gërvalla me Kadri Zekën është dëshmia më e mirë e gjenezës sonë...

Ali Ahmeti: Çdo Janar kujtojmë personalitetin më të madh të historisë sonë kombëtare, Gjergj Kastrioti Skënderbeun

Çdo Janar bëhemi bashkë në Sheshin Skenderbeu për të kujtuar personalitetin më të madh të historisë sonë kombëtare Gjergj Kastrioti Skenderbeun që me shekuj...