Hulumtimet në spitalin e Tetovës kanë përfunduar thotë Teuta Arifi

0
99

Kryetarja e komunës së Tetovës, Teuta Arifi, kishte informacion se spitali i Tetovës kërkoi ndihmë nga disa institucione me situatën me spitalin modular para se të shpërthente zjarri katastrofik që mori 14 jetë, por nuk u përgjigj dhe kërkoi masa të rritura të sigurisë.

“Unë e di se ata i janë drejtuar disa institucioneve për të rritur sigurinë, por ju do të duhet t’i pyesni për këtë”, tha Arifi pasi priti stafin dhe qytetarët e tjerë që ndihmuan në përballimin e pasojave të zjarrit.

Autoritetet lokale sot konfirmuan se ekspertët gjermanë tashmë janë pjesë e ekipit që duhet të hetojë shkaqet e zjarrit, por deri më tani Qeveria dhe Prokuroria nuk kanë informacion.

Sipas kryetares së komunës së Tetovës hetimet në spitalin e modeluar të Tetovës kanë përfunduar. Tani siç thotë është duke u bërë përmbledhja e dokumentacioneve dhe marrja në pyetje e dëshmitarëve. Në detyrë sipas Arifit është edhe ekipi i ekspertëve gjermanë.

“Siç jam e informuar, hulumtimet në vendngjarje kanë përfunduar. Është duke u bërë përmbledhje e dokumentacionit, e të dhënave që kërkohet zyrtarisht nga institucionet si dhe është duke u bërë mbledhja e dëshmive, e dëshmitarëve dhe sistemimi i tyre. Në të njëjtën kohë, në punë është edhe ekipi gjerman i ekspertëve të cilët janë të specifikuar për rekonstruim të ngjarjes, në këtë moment është faza e hulumtimit”, tha Arifi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here